Nya vecka, nya tag

Ny vecka, det är måndag, vi startade på öppna förskolan :) Sen har dagen varit sjukt stressig, fram och tillbaka med ungar åt olika håll och olika aktiviteter.

Helgen har också runnit på. På lördagen var mamma här, kom på fredagen och var barnvakt så jag kunde åka iväg på middag. Vi tog det lugnt i solen i lä, för fy vad det blåste. Efter Alwa sovit middag for vi till stan för lite shopping, blev bl.a. ett fotbollsmål, snäll som man är, sen skjutsade vi hem mamma innan vi åkte hem och gjorde hamburgare och hemmagjord mjukglass. Hade en mysig lördag kväll, barnen spelade förstås fotboll och jag njöt i solen.
På söndagen var det dags för fotboll, Linnéa hade match, givetvis regnade det. Jippi !! Så typiskt när solen sken så fint på dagen när vi mumsade morsdag fika :))

Nej nu måste jag sova, och fan jag glömde ringa Åsa....Åsa jag ringer imorgon :))

Natti natti


Dubbel knut

Ja det är tur att man inte kan slå knut på sej själv, då skulle jag vara ett nystan som inte gick att knyta upp ;))
Dagarna rullar på och jag gör mitt bästa för att hinna med allt och alla.
Förmiddagarna är det oftast nått på G med dem små, så dem är nöjda och glada, då blir även deras mamma glad. Igår hade vi trevligt besök av Jenny och hennes söta dotter Maja, jämnårig med Linus.
Idag var vi till Malin och hennes goa son, åt god lunch, lekte och pratade. Visste först inte om besöket skulle bli av, Linus har fått en massa prickar, ser ut som nån kombo mellan bett och vattenkoppor. Men i morse uteslöt jag koppor, eftersom dem inte blir vätske fyllda. Har visat dem på BVC idag och dem var på samma linje som mej, inga koppor, men vad det är det är frågan.
Dem här veckorna innan lovet är det mycket som händer för dem större barnen i skolan, mycket att planera. Emelie är lite stressad, studenten om två veckor, tänk så stor min lilla gosnos blivit <3
Linus har blivit tokig i fåren i hagen, dit vill han gå en stund varje kväll efter vi ätit, igår tog han spark cykeln, det gick med världens fart nedför backen :)

Nu sitter jag ny duschad i soffan och äter, har varit iväg och laddat mina batterier på Friskis. Dem små sov och dem större var hemma och passade. Det är guld värt för mej :) Nu är jag laddad för en dag på öppna förskolan, på kvällen kommer mamma och är barnvakt, jag ska iväg på lite party party:))

Full fart mot helgen :)

Kramiz

https://cdn2.cdnme.se/1833110/6-3/pic_519e74fd9606ee6c7b770414.jpg" class="image">


Måndag = öppna förskolan

 

Japp då var det måndag och öppnaförskolan. Barnen har bråttom att komma iväg. Alwa stod länge i dörren och väntade på att få åka :) Först vinkade hon av Emelie som åkte och tränade, sen stod hon och väntade på trappen på att jag skulle bli klar.

 


I två och en halv timme är det fullt ös på Öppna förskolan, sen somnade Alwa gott när vi kom hem. Jag lag mej i sol stolen och Linus sprang omkring i badbyxor med sitt vattengevär. Ännu en skön dag i solen :)
Innan det var läggdags ville Linus gå och titta om fåren var vid deras lilla hus, det blev en lite promenad, och idag låg alla fåren där och Linus blev så glad :)



Nu ska jag krypa i säng, imorgon ringer klockan 6.20, morgon PW innan huset vaknar och alla ska till skolan :)

Natti natti

 

 


Sommardag

Vilken super dag vi haft idag, en skön sommardag.
Dagen började lite mulet, Linnéa drog iväg på fotboll. Tack snälla Caroline för hjälp med skjuts, ibland lyckas jag inte få ihop ekvationen hemma. Då är det guld värt att man kan turas om att köra :)
Innan lunch for jag in och hämtade mamma, hon håller mej sällskap i helgen. Vi har bara njutit i solen och zippat rose'. Vi har också hejat på Sverige, både i hockey och Eurovision.
Nu är det dags för röstning, jag somnar väl som vanligt innan det är slut ;)

Natti natti


En härlig utflykt

Idag har vi haft en underbar dag i solen med trevligt sällskap av Malin och hennes lille son, jämn gammal med Alwa. Vi besökte 4H gården.


Livet rullar på..

Veckorna bara springer iväg, idag är det redan onsdag. Här hemma är det som vanligt full rulle. Måndagar är det öppnaförskolan, det tar emot att gå in att leka nu när det börjar bli fint väder, men vad gör man inte för sina små hjärtan. Linus tycker det är såå skoj. Det har givetvis blivit en del träning också, nu har även Linnéa börjar löpträna och hon vill gärna ha med mej ut, inte direkt svår övertalad ;)
Igår var det dåligt väder, så det blev torsdags städ ;) och alla fönstren blev putsade, så skön känsla när det är gjort, för att inte tala om vad fint det blev. Nu kan jag och barnen bara njuta och ha en skön helg ute i solen. Försöka få lite färg på den bleka kroppen, såg att håret har blivit bra ljust av solen.
Linus satt på en stol och övervakade när jag putsade fönstren, sur över att vi inte kunde gå och plocka blommor i fårhagen. Det hann vi efteråt :)

Nu är det dags för lite aerobics.

Kramiz


Sport Lördag

Dagen började med fotboll, Linnéa hade hemmamatch. Jag förenade nytta med nöje och tog en morgon PW med vagnen upp till idrottsplatsen. Idag var det inget skönt väder alls, snål blåst, som vanligt vid idrottsplatsen. Det blev vinst med 4-0, Linnéa gjorde ett mål :)

Väl hemma igen blev det lite trädgårdsarbete, rensa bort maskrosor, skit tråkigt men ett ont måste. Ledsnade ganska fort, bytte om åkt in till Friskis istället, Linnéa hängde med och hejade på :) Ja hon gjorde tydligen mer än så, hon smyg fotade.

Middagen är avklarade, läste precis bok för Linus, så nu ligger dem små. Nu blir det ryggläge i soffan. Ha det gott :)

Kram <3


Kusin vitamin

Äntligen äntligen gick vi till det, jag och min kusin. Vi har inte träffats på nästan ett år, men igår kom hon och hennes barn, som är jämn gamla med Albin och Linnéa.
Först blev det paketöppning, alla har hunnit fylla. Barnen blev mycket nöjda med presenterna, ett varsitt spel. Dem hade att göra hela dagen. Jag och min kusin satt mest i solen och babblade. Serverade lite lunch och fika mellan varven. Dagen gick alldeles för fort.

Innan middagen fick jag ett ryck, det blev en härlig PW. Igår serverades alla måltider ute på altanen, vilket väder. När vi ätit klart tyckte jag det började bli lite kallt, så när dem små sov och dem större spelade fotboll, blev det ryggläge för mej i uterummet, sippandes på glas rose. Det varade inte såå länge, sen tyckte barnen att jag skulle vara med och spela det nya spelet. Man ska slå på en tennisboll som sitter i ett snöre, nerstucken i marken. Sen är man två lag och ska slå bollen åt varsitt håll, då roterar bollen antigen uppåt el nedåt, den dom först får bollen att rotera till stoppet vinner, svårt att förklara. Roligt var det, jag låg i en hög på gräsmattan och skratta, missade mest hi hi.

Nu har Alwa vaknat dags att gå upp, idag blir det fotbollsmatch för Linnéa.

Kramiz


Nöjd tjej

Igår var det äntligen dags, för Linnéa att gå på One Directions konsert i Friends
Arena. Det var hon och mamma som gav sej av, blev en lång dag, kom inte i säng förre halv två. Idag har hon inte pratat om annat ;)
Idag har det inte varit så mycket sol men väldigt skönt ändå. Har fått en del gjort, städat, shoppat, fikat, planterat, bakat, och till sist ett pass på Friskis.
Ikväll blev det grillade hamburgare och lite rose, laddade inför matchen.

Nu hejas det på Sverige, det tycks dem behöva ;)

Kram från mej


Underbar dag

Vilken härlig dag, på många sätt:))

Solen sken och det har varit varmt.
Vid lunch kom underbara Petra ut, och med sej hade hon super goda sallader. Vi mumsade och åt, tyvärr hinner man inte säga så mycket över en lunch, då hon måste tillbaka till jobbet. Träffas alldeles för sällan.
På eftermiddagen blev det en PW i det underbara vädret. Tog mej faktiskt även in på ett intensivpass på Friskis när jag fått i säng dem små.

Nu är det natti natti


Matchens lirare middag ;)

Middagen idag gjorde jag på råvarorna som Albin spelade hem igår som matchens lirare. Yammi

Kramiz


Tivoli

Tivolit är i stan :) Barnen nöjda och glada :)
Alwa fick nöja sej med att gunga i sin nya gunga :)

Nu ska här tränas..

Kramiz


AIK cupen

På plats i ett soligt Solna. Albin spelar innebandycup .
Två matcher avklarade, två vinster. Alvin blev matchens lirare och i påsen var det sallad, färsk basilika och potatis. Middagen fixad :)
Sitter nu och väntar på match nr tre, jag solar och barnen leker.
Alwa fick stanna hemma med sin mormor. Hade annars fått jaga runt efter henne och inte sett mycket av matcherna. Tack snälla mamma för hjälpen ;)

Kram från ett soligt Solna


1:a Maj

Jag firade första maj med ett besök till min mormor och morfar. Vi stannade inte alltför länge, barnen har inte så mycket att göra där. Det blev ett besök i lekparken med Linus, motvilligt gick Albin och Linnéa ut med honom.
Fikat stod färdigt när dem kom in, Alwa som var så trött somnade vid bordet. Linnéa kliade henne på ryggen så hon tvär slocknade :))
På vägen hem stannade vi till vid tivolit i stan, lovade barnen att köpa sockervadd. På sista April stod vi i sockervadds kön vid kasen i 25 min och kom inte ens halvvägs, jag gav upp. iSå jag lovade dem att köpa i stan, måste hålla vad man lovar ;))

Kvällen avslutades på Friskis. Behövdes efter allt man stoppat i sej ;)

Kram


Trevlig Valborg

En trevlig Valborg önskar jag er alla :)

Jag har haft en lugn och skön dag tillsammans med barnen. Som vanligt är den största ute på sitt, men sköter hon sej så är det helt ok.

Natti natti


RSS 2.0