Förberedelser

Här hemma är det full fart på förberedelser inför advent, snön kunde inte ha kommit lägligare.
Nu när snön började falla gjorde jag slag i saken. På väg till gymmet stannade jag till vid XXL och köpte mej längdåkningsutrustning, nu ska här åkas. Får hoppas på en bra vinter.


Ikväll åkte jag med Albin och Linnéa till stan, först blev det inköp av nya vinterskor, sen gick vi ljus promenaden inne i Uppsala. Jag och barnen tyckte inte att det var mycket att se. Innan hi åkte hem i snöyran, blev det ett stopp på Mc Donalds.

 


Nu är vi hemma och jag ska värma lite glögg.

Kramiz

 


Helgen som bara försvann

Söndag kväll och jag ligger på rygg i soffan.
I torsdags kände sej Albin hängning igen, jag beslutade mej för att boka tid hos husläkaren, dem misstänkte körtelfeber, men efter provtagningar visade dej sej att det måste handla om ett envist virus. På eftermiddagen var det städning och packning som stod på agendan, det har blivit dags för min Leksands weekend.

I fredags morse inträffade en incident som kunde ha gjort att vi inte kom iväg, det var fruktansvärt och jag orkar inte skriva om det. Våran avresa gick kl två, Alwa åkte med mej. När vi kom fram hade Karin fixat i ordning en super god middag, entrecote med kantarellsås, ja just ja det skulle jag få med mej hem, det glömde vi :) Vi hade en super mysig kväll, i ett mysigt hem.

 
I lördags startade vi dagen med en timmes promenad runt Styrbosjön, väldigt vackert, synd ett solen tittade fram så lite. Efter en lång och god frukost blev det en lite shopping tur i Leksand, som avslutades på ett gott fik. Där drack jag den godaste chai latten ever. Sen blev ett en god middag och massa annat gott . Alwa har skött sej exemplariskt, varit lite trött mellan varven, blir lite si och så med sovtiderna.

I morse blev det ännu en PW innan frukost. Idag blev det hemfärd vid två, då var Alwa sååå trött att hon somnade bums. Innan vi for var vi tvungna att stanna till vid Siljans konditori och köpa med en take away chai latte, yammi.

Nu har jag hunnit packa upp och tagit en promenad, nu händer inget mer idag, tröööt.

Tack Karin och Anna för en trevlig och mysig helg, kram

Bye bye

 

 

 

 


Onsdag 21:a November

Go kväll alla goa människor :)

Dem här dagarna som varit har bara rullat på.
I måndags när jag vaknade sken solen, kan ni tänka er. Jag klädde på barnen och drog iväg på en morgon PW innan frukost. Det är så skönt att starta morgonen med motion och sen kunna njuta av en god frukost när man kommer in. Linus blev så glad när det var fint väder, han släpade fram en skateboard och åkte en stund.

 
Trots att jag gått på förmiddagen, blev det en tur till gymmet när Dick vaknat. Efter det skulle jag iväg för att ta ett cellprov, direkt därifrån till Ica Maxi för veckohandling. Hann precis hem så jag kunde skjutsa Albin till träning. Var lite lagom hungrig när jag kom hem kl sju. Men det är lika bra att uträtta allt när man ändå är i stan.
I tisdags fick vi ett mycket trevligt besök, Åsa och hennes busiga lilla son. Alwa och han gosade lite :) Blivande pojkvän ;) Dagen avslutades med en 80 min lång kvällspromenad.
Imorse fick jag en välbehövlig sovmorgon, efter frukost åkte jag in till Friskis för ett aerobics pass, så kul :) Sen var det snabbt hem för att duscha, hämta dem små, sen blev det mellis hemma hos Linda och hennes rara barn. Linus blir så glad när han får leka med Oskar. Alwa och Selma låg och studerade varandra på en filt.
 
Nu kurrar det i magen......

Kram kram

 

 


Suck

Suck suck suck, nu har jag totalt ledsnat på detta väder. Man vill inte ens gå ut. Den ända gången jag gått utanför dörren i helgen var i ett ärende gällande våran telefoni, försökte ringa för att slippa åka, men efter att ha suttit i telefonkö ett tag gav jag upp. För att slippa släpa med alla barn in i butiken, blev det snabb lunch i bilen ;) Så var dem stilla ett tag, Linnéa ringde mej precis när jag var klar, då hade dem små ledsnat. När vi kom hem hade även Albin kommit hem, som varit på match, vinst med 13-0. Kunde tyvärr inte åka med, då min bil pajat, grrr. I våran andra bil får vi inte plats allihopa :(

När vi kom hem var det dags för Linnéa att dra iväg på match, Dick väcktes och dem drog iväg. Jag och dem små lag oss på golvet och lekte, vi ritade och lekte med lera. Linus har blivit så stor och duktig. Han har snappat upp att vi alltid tjatar på dem större att ställa in i diskmaskinen, så han gör det på eget initiativ när han ätit.

Mamma kom på eftermiddagen, hon stannade över natten och vi drack vin och mös.
Idag blev det en lång frukost, sen bakades en äppelpaj, har lullat runt i mysoverall hela dagen :) Emelie har jobbat, Albin och Linnéa drog på bio.

Nu ligger jag här ensam och ska se på Beck.

Natti natti

 


Torsdag 15 November

Veckan rullar på och i morgon är den bästa dagen på hela veckan, härliga Fredag.

Nu börjar jag bli lite smått less på denna hösten, nästan bara skit väder :( Igår var det grått hela dagen, det var en bygga lego dag, det är Linus nya stora intresse. Eftersom denna höst bjudit på många dåliga dagar, har mina morgon promenader blivit kvällspromenader, då slipper jag släpa med mej dem små ut. Efter kvälls promenaden igår, bakade jag och barnen scones, sen intog vi soffan för att heja på Sverige mot England. Dick hade turen att få uppleva matchen live på Friends Arenan, dessutom fick han betalt. Ansträngande att vara väktare ibland ;) Vilken match det blev, vilka mål av Zlatan.
Idag var det som vanligt gymmet på morgonen, sen hem och baka. Väntade trevligt fika besök av Linda och hennes tre fina barn, Linus var jätte glad när hans kompis Oskar kom och lekte. Alwas blivande kompis sov sej nästan igenom hela fikat, trots att Alwa var väldigt nyfiken på lilla Selma. Så söt :)
Linus var helt slut efter leken, sa att han blev sååå trött, han lag sej på soffan och vilade, stackarn blir helt till sej när han får kompisar att leka med.

Nu ligger vi och kollar på en väldigt spännande innebandymatch mellan Storvreta och Falun, just nu 8-8 i förlängningen.

Ha det gott!!

Kramiz


Måndag igen...

Ja då var det måndag igen och snart är det tisdag. Sitter nersjunken i soffan och kollar på Bolibompa med dem små. Ja Linus tittar och Alwa suger på sina strumpor.
I helgen har det inte hänt så mycket. På lördags morgonen åkte jag till Friskis, gick först på ett styrkemedel pass och avslutade med en timme på gymmet. På vägen hem stannade jag till på Cubus, hade hängt undan en jacka till Linus, hittade även jackor till Albin och Linnéa, som jag hängde undan till på Söndagen. Hem och duscha, fixa lunch och förbereda middag. Albin hade match på kvällen, då det var skönt att bara kunna kasta in middagen i ugnen när vi kom hem. Det blev en stor vinst igen, 10-2.
I Söndags var det dags att fira Farsdag, först var vi till Dicks föräldrars grav och tände ljus, sen blev det tårta hemma hos svägerskan. På vägen hem stannade vi till på Cubus, för att barnen skulle få prova jackorna, dem blev super nöjda.
Idag åkte jag in till gymmet efter att ha lämnat barn i skolan, sen hem för att duscha och tillbaka till stan för att uträtta lite ärenden, bl.a tvätta bilen. Linus blev till en början rädd men det gick snabbt över, Alwa undrade mest vad som rullade över taket, hon såg rullarna genom takfönstren.
Nu ska dem små snart isäng och jag ska ut en promis med hunden innan Fotbollsgalan på tv och Albin ska hämtas från träning.

Bye bye


Då var det dags

Go kväll, blir ett kort inlägg ikväll, skriver mer imorgon om vad vi gjort i veckan.

Måste bara berätta att i morse när jag som vanligt går in för att ge Alwa morgon vällingen, känner mej fram i mörkret för att ta upp henne, hon är inte på kudden, utan hon hade satt sej upp mitt i sängen, så nu är det dags att sänka botten. Det händer mycket nu, hon har kommit på att hon kan kontrollera sin kropp, försöker gå upp i krypställning, skakar på huvudet, kastar sej bakåt, lägger sej själv ner på mage om hon sitter, blinkar med sina stora ögon för att flörta. Hon har även fullt sjå att utforska allt i mina skåp och lådor, är överallt med sin gåstol. Igår stod hon och snuttade på kaminen, alldeles sotig i ansiktet. Bus Fia :))


UNT cupen

Tjingeling!

Som jag skrivit har Albin spelat UNT cupen, det gick riktigt bra. I lördags for vi iväg vid tio tiden, dags för semifinal. Det var riktigt spännande till en början , men i andra kändes det som att dem hade vunnit. Albin spelade så bra, kämpade och slet, det var tydligen fler än jag som tyckte att han var duktig, han blev matchens lirare :) Innan det var dags för final hann jag gå en långpromenad, perfekt då fick Alwa sova, gick över en timme. Hann precis få i dem små lite lunch, innan en spännande final började, dem vann med 3-1. Dem förlorade inte en match i cupen, Albin blev matchens lirare i finalen också, han blev också den spelare som gjorde flest poäng i cupen, stolt mamma :)) Albin fick två kassar med jätte fina priser.

                           


Igår var vi hem till Åsa och bus Oliver, har inte setts på länge pga sjukdom. Barnen lekte och vi pratade och hade trevligt. På eftermiddagen åkte jag till gymmet, på kvällen blev det en PW och Linnéa cyklade med mej.
Idag startade jag dagen med PW innan frukost, sen har jag och Linus byggande små lego hela dagen. Polisbilar och en station.
Nu får jag sluta skriva Alwa sitter och sliter i mobilen, underlättar inte precis skrivandet ;)

 

 Kram


Farmor 90 År

 

Idag fyller min lilla farmor 90 år, hipp hipp hurra. Så idag har det firats :)
Idag satte även UNT cupen i innebandy igång för Albin, innan vi åkte hanns det med en match, dem vann med 12-3. Albin var duktig och petade in tre mål :)
Efter matchen bar det av mot Västerås och 90 års kalas. Albin som hade flera matcher stannade hemma.
Hemma hos farmor hade tjocka släkten samlats, sååå roligt, har inte träffats på säkert åtta år. Förr träffades man iallafall någon gång per år, då sommarhuset i Skamhed, farmors barndomshem, fanns kvar. Det såldes efter att min kära farfar gått bort. Han och farmor bodde där hela somrarna. Så där tillbringade man alltid nån vecka på sommaren och träffade alltså släktingarna som bor däruppe.

Där uppe i Skamhed åkte jag min första skidtävling, vägrade att ha nummerlapp så den

fick farmor springa ikapp mej med vid målgång :)
 

Vi åt god mat, som pappas kusiner fixat, mycket gott. Sen blev det givetvis fika, och pappa hade köpt fina halloween tårtor. Linus blev trött efter maten och somnade på soffa, så när det var tårta sov han, han som tjatat så efter tårta. Han hade tur att det fanns gott om tårta, så han åt två bitar när han vaknade. Alwa sov ute i vagnen på balkongen och sen sov hon gott bilresan hem. Dagen gick alldeles för fort, man hinner knappt prata med alla. Efter fikat var vi tvungna att bege oss hemåt, Dick skulle till ishallen och jobba och Albin hade kommit hem från sin sista match för dagen, som slutade med vinst 15-1.
Barnen var trötta när vi kom hem, Linnéa och Alwa gosade på sängen, Linus lag sej i soffan med Albin, Emelie skulle iväg och fira sin kompis som fyller arton, så det blir väl krogen.
Nu sover dem små, brasan tänd, så nu blir det soffmys.

Kram kram

 


RSS 2.0