Allt eller inget ;))


Puh, äntligen har jag slagit ner rumpan i soffan. Idag har jag knappt suttit ner när jag ätit.
Startade direkt efter att barnen åkt till skolan, med att städa. Hann nästan hela nedervåningen innan dem små vaknade. När små skitarna var klara med påklädning och matning, var det dags för en pw, det var bra tungt att dra vagnen på vägen hem, satans motvind. Innan vi gick in stannade vi och tittade på dem söta lammungarna, bonden har precis släppt ut dem i hagen.

image description

När vi kom in var det dags för Linus att äta, Alwa låg kvar ute och sov, när Linus ätit, åkte han i säng. Jag skurade toaletten, golven och skrev en matlista. När barnen vaknat, var det Maxi som gällde. Linnea som skulle till en kompis efter skolan, kom helt plötsligt hem precis innan jag skulle åka. Vilken tur hon hade att jag inte åkt, hon hade nämligen glömt sina hus nycklar. Tur för mej med, då fick jag lite hjälp med handlingen :))
Vi var hemma vid halv fem, fem minuter efter oss kom Albin som varit till Aros fortet i Västerås på skolresa. Vi kastade i oss middag och tankade Alwa. Halv sex satt vi åter i bilen på väg till sjukhuset, hade Linnea, Linus och Alwa med mej. Albin valde att åka till en kompis och Emelie jobbade.

image description

Linus var en liten buse på sjukan, stängde in sej i garderoben, grejade med torkyrullen, tur att Dick hade en påse bilar att muta honom med :)) Klockan var halv åtta innan vi kom hem, det blev Alwa som åkte i säng först, tätt följd av Linus.

image description

Albin som skulle vara hemma åtta, klev innanför dörren prick. Jag blev imponerad..
Sitter nu och slö tittar på fotbollen på tv, men funderar på att hoppa i säng, ska bara hänga tvätten först.

Natti Natti


Vad händer....

Ja det kan man fråga sej, vad händer...


image description

I lördags kväll satt vi bänkade hela familjen, framför tvn och hade dukat upp en massa gott, för att titta på Eurovision song contest. Loreen är så bra och rodde hem hela skiten. YES!!!!
I Söndags var det morsdag, den firades hemma, ute i solen. Dick skjutsade in Emelie till jobbet på morgonen, när han kom hem hade han handlat en fin morsdag blomma, som min söta älskling Linus gav mej. Jag bakade en god rabarber paj, under tiden fortsatte Dick med rengöring av poolen. Dick som helt plötsligt börjat få ont i höften, fick bara ondare och ondare, så jag gjorde en insatts och hjälpte till. Vi blev nästan klara innan kvällen. När Emelie kom hem fick jag även en present av henne.

image description

På måndag morgon startade jag med en sväng till gymmet, när jag kommer hem har Dick så ont att han beslutat att åka in till akuten, en snäll vän skjutsade in honom. Han hade så ont att han inte kunde klä på sej själv. Dick är inte den som gnäller i onödan, och då vet man att det gör ont :(( Satt uppe hela kvällen för att hämta hem honom, men han fick sjuk taxi vid ett tiden, kom hem helt ner drogad. Dem misstänker höft artros, som om det inte skulle räcka med att han är sjukskriven för att biceps muskeln släppt.
I morse kom Åsa och Oliver och höll oss sällskap. Dick hade tid på sjukan vid tolv, vid två tiden beslutades att han skulle bli inlagd. Snälla Åsa skjutsade upp mej till sjukan, så att jag kunde lämna lite saker till Dick och hämta hem bilen. Emelie var snäll och skötte om hemmet under tiden. Alwa tog jag med mej.
Nu har jag precis varit och hämtat Linneas cykel på skolan, hon åkte med en kompis hem, sen åkte jag och hämta Linnea vid idrottsplatsen, där hon tränat fotboll. Har kastat Linus i säng och nu är det Alwas tur.

image description


Ha det gott!!

Kramiz


Fotboll

Här hemma startade dagen halv nio, små glina vaknade, och det var ju för tur. Halv tio skulle vi nämligen iväg allihopa på olika saker. Emelie skulle jobba och började tio, Linnea hade fotbolls match i Ekeby och samling samtidigt. Emelie övningskörde till stan. Jag, Alwa och Albin åkte in tills matchen började. Efter matchen passade jag på att träna på gymmet i Ekeby , därför hade vi två bilar. Tyvärr blev det en förlust med 6-2, Linnea lyckades peta in ett mål, med sina nya fotbolls skor.

image description

Idag har äntligen fått i ordning på Alwas fina dop presenter.

image description

Nu sitter jag och ammar, efter att ha ätit en god hemma gjord pizza. Ska snart åka och hämta Linnea, som är på disco.
Sen ska det hejas på Loreen :)))

Kramiz



En lat dag i solen

Jag bara njuter av livet :))
Idag har jag bara haft en lat dag i solen, vågade faktiskt hoppa i bikini, tur att ingen såg mej :))
Idag var det utvecklings samtal med Linnea, det var meningen att vi skulle gå båda två, men Alwa sov så gott ute, jag stannade då kvar hemma i solen :))

image description

Linnea skötte sig bra i skolan och dem nationella proven hade gått suveränt, inte många fel, hon brås inte på mej ;))
På eftermiddagen åkte Dick med Emelie till tatueraren, Linnea följde med, hon behövde nya fotbolls skor. Bäst att göra flera saker när man ändå åker in till stan.

image description

Jag orkade mej till slut in från solstolen, middagen var klar när dem kom. Det blev sommar fräsch mat, chicken tortillas och ett kallt glas cider. Vilken skön kväll...

Puss och kram


Lunch i solen

Vilken dag, rena sommaren :)

image description

Morgonen startade med en tur ut i rabarber landet, fixade en paj innan frukost. Väntade nämligen mysigt besök av Anneli, Gabbe och lilla Tove, så söt. Annelis dotter Jill var tyvärr inte med, hon var lite förkyld. Anneli var nyligen till London, där hade hon shoppat fina kläder till Alwa. Tack tack :))
Lilla Alwa hade fortfarande lite feber idag, men har varit på bra humör ändå. Hon hade svårt att komma till ro i vagnen, så jag lag henne på golvet under babygymmet, där låg hon tills hon somnade, börjar tro att hon också känner av polen, hostar och rosslar lite, kan vara därför hon sover dåligt ute.Vad vet jag !!

image description

Vi hade en lång och mysig lunch i solen. När Gabbe skulle hem , gick jag med henne mot stan, jag vände efter 30 min och hon fortsatte sin vandring mot stan.
På eftermiddagen kom två trötta barn hem från skolan, efter att ha haft friluftsdag. Albin hade cyklat fram och tillbaka till stan, så han hade fått bra med färg i ansiktet.
Efter vi ätit middag tog jag en tur till Fullerö Handel, för lite present inköp. Där kan man gå länge och titta. Fick bråttom hem, Linnea skulle på fotbolls träning, och undertiden skulle Emelie övningsköra.

image description

Linus som är bra tagen utav allt polen, somnade direkt när han lag sej på kudden, då fick jag en mysig ensam stund med Alwa på golvet, innan det var dags för henne och nanna kudden.

image description

Nu ska vi hålla tummarna för Loreen.

Hej hej!!


Vaccination

Vilken härlig dag, till en början sken solen med sin frånvaro, men sen sken det upp,
och kan ni tänka er, ingen blåst, me like : D
På förmiddagen var jag inne och plockade, det var ju ändå ingen sol, Dick gick ut för
att starta upp poolen från vinter idet. Linus stod inne i fönstret och tittade, jag frågade
om han ville gå ut till pappa, då hoppade han upp i mitt knä och sa att han var rädd.
Dick hade nämligen en pump som skulle pumpa ur vattnet, vi brukar inte byta vatten,
men i år tyckte vi det var dags, och Linus var rädd för pumpen.
Alwa satt i babysittern och snackade, hon är världens snällaste och gladaste.





Vid halv tolv tiden var det dags för oss att åka till BVC, Alwa skulle få sin 3 mån spruta och
Linus skulle vägas, ville kolla upp honom efter förstoppningen, han tappade en hel del.
Alwa vägde 6090 och 63,5 cm lång, Linus var 96 cm och vägde 13 kg. Efter vägning och mätning
var det dags för vaccination, Alwa skrek redan innan sprutan, hon var så trött, sen kom ett gall
skrik, efteråt kom Linus fram och kramade om henne.



Jag tog en promenad hem från Bvc och tog vägen förbi affären, vi hade tagit bilen dit, hade
lite tidsbrist. Dick åkte hem och gav Linus lunch och kastade honom i säng. Jag och Dick
tog en macka och kaffe i solen. Sen forsatte Dick med poolen, jag försökte sanera altanen från
allt polen.


Barnen vaknade ungefär samtidigt, Linus skuttade runt i trädgården och Alwa låg inne
på en filt och lekte med en jätte fin docka hon fått i dop present, hon låg säkert där i 1,5 timme
utan att säga nått, hon skrattade gott när man kom fram och pratade med henne.



När klockan närmade sej fyra orkade Linus inte vara ute längre, polen. Vi gick in och gjorde
pannkaks smet och började steka pannkakor, det tar ju sin lilla tid, det behövs några stycken.
När vi ätit middag blev det en tur till Maxi, Dick och Linus stannade hemma. På Maxi blev Alwa
lite gnällig, Emelie tog upp henne och konstaterade att Alwa var varm, tittade på henne och såg
att hon var blank på ögonen. Där kom febern, som jag väntat på skulle komma efter vaccinationen.

  

Nu ligger Alwa i sängen, jag hoppas hon kommer att kunna sova, utan att vakna och vara
ledsen, min lilla älskade flicka.
Dags för mej och gå och checka barnens packning inför morgondagen, dem har elevensval
dag, då får eleven välja på olika aktiviteter, Linnéa ska till fyrishov och bada och Albin som
går i mellanstadiet, ska cykla in till Fyrishov och spela badminton och hoppa i hopp gropen.

Ha det gott :D

Kram kram


Morgon stund

Finns det nått skönare och mysigare än att ligga och dra sej på morgonen, tillsammans med barnen. Jag är inte någon morgon människa, hatar tidiga morgnar.
När vi myst klart, blev det frukost. När jag gett Alwa sin förmiddags slurk, åkte jag till gymmet. Alwa som alltid sover tre till fyra timmar på förmiddagen, satt fortfarande vaken i babysittern vid halv ett, när jag kom hem.
Hon har blivit så vaken, följer med oss med blicken när vi far runt, skrattar och jollrar.
Istället var det Linus som sov, han är så trött nu, det kliar även mycket i hans ögon. Jag önskar att det kunde regna nån natt, så allt polen regnade bort. Han fick andas ventoline innan han gick och lag sej, så jag hoppas natten blir lugn. Är glad för Albins skull, det brukar vara han som mår dåligt på våren, men han har inte klagat.
Har inte hunnit varit ute så mycket i solen idag, tyvärr. Känns som jag ligger efter med tvätt och små plock, efter att koncentrerat mej på dopet vi hade i helgen. Men värmen skulle hålla i sej så i morgon ska jag bara njuta, har bara ett BVC besök inbokat.

Nu ska jag fortsätta att kolla på en film med Sylvester Stallone, på TV4 film.

Kramiz


Sköna Maj

Äntligen är värmen här, synd att den härliga månaden Maj snart är slut.
Idag har jag varit hemma hela dagen, sprungit in och ut och fixat. Plockat lite maskrosor, hängt ut min första maskin tvätt, bakat årets första rabarberpaj, mycket gott :)) åt dock en lite bit, då jag hört att det inte är bra att äta rabarber när man ammar.
Alwa har suttit framför baby gymmet idag och har kommit på att man kan ta tag i sakerna, hon var så koncentrerad, duktig tjej :))
Dick åkte med Emelie till Enköping där hon ska gå intensivkurs i körkorts utbildning på sommarlovet, så nu är alla dagar med körning och teori inbokade :)
Linnea följde med. Hade skickat med dem en påse rabarber, som dem åkte förbi med till min mormor och morfar. Rabarbern är helt ofantligt stor i år.
På eftermiddagen tog jag små barnen i vagnen och tog en pw. Linus har varit så gnällig hela dagen, tror stackarn reagerar på polen, blir värre när han kommer ut. Mot kvällningen började han även få lite krupp hosta, så nu har fått andats lite ventoline, innan han hoppade i säng. Han vaknar minst en gång i halvtimmen, så det blir nog en mindre rolig natt :(( För en gångs skull är Dick ledig och kan hjälpa mej.

Natti Natti


Alwa Hilda Lucia



Nu är hon döpt lilla Alwa Hilda Lucia :))
Jag har haft ett par hektiska dagar denna vecka. I torsdags blev det bakning
av cupcakes på förmiddagen och sen blev det lite shopping av lite småsaker.
Barnen lämnade jag hemma med Dick, går så mycket fortare att fara runt själv.
När jag kommer hem från stan, är alla barn borta, ja inte dem små förstås. Dem
skulle sova borta hos kompisar. Jag som hade tagit fram kött och lagt i marinad,
det fick ligga kvar i kylen, jag och Dick beställde pizza, när dem små somnat.
Pizzan och ett glas cider avnjöts i soffan framför tvn, det händer inte så ofta, typ
aldrig.



I fredags var det mycket som skulle hända, jag for fram och tillbaka i bilen. Jag startade
med bolaget och Ica maxi, sen blev det bråttom hem. Linnéa skulle iväg på badkalas, hon
ringer mej när jag handlar och talar om att vi slipper skjutsa in henne till Fyrishov men dem
hon skulle åka med skulle åka tidigare än vad vi hade tänkt, jag som hade presenten i bilen
fick bråttom. Hann precis hem och slå in presenten innan hon åkte. Efter att fått in alla varor
i kyl och frys, var det dags att göra frostingen till cupcakesen. Undertiden fick Dick åka ner
med lite fika bröd till lokalen, där dopfikat skulle vara, han fick även hämta hem Albin från
hans kompis. När dem återvände hem hade jag garnerat klart, struckit alla kläder och tankat
Alwa, så när Linus vaknat och ätit mellis, packade vi in oss i bilen och åkte ner och dukade.
Linnéa hade plockat fina gullvivor till borden.
Dagen rusade iväg och det började bli middagstid, det blev grillning, när alla var hemma igen :) 
Emelies kompis Hanna som skulle vara med på dopet, kom till oss och åt middag, sen sov hon
kvar. Vi hade fredagsmys och tittade på Lets Dance. Det var så skönt att ha hunnti med allt
jag skulle göra innan det blev middag, så man kunde sitta i lugn och ro och ta det lugnt och
hämta andan. Sen blev det lördag och dagen D.
Alwas dopdag! Allt gick kanon, Alwa var som vanligt jätte snäll, sa i stort sett ingenting förutom
när prästen löft upp henne efter dopvattnet, sen när jag fick tillbaka henne somnade hon på min
arm. Dick som har ont i armen började med att hålla henne. Linus var jätte duktig, stod mest
bredvid mej eller gick runt oss, helt plötsligt går han in i sakristian och som jag misstänkte så
var han och hämtade napp och tuletrasa, söta unge. Emelie hällde i vatten i dopfunten, Linus
torkade Alwas huvud och Linnéa tände dopljuset. Albin ville inte göra någonting, Linnéa skulle
även ha läst men fick kalla fötter, hon som kunde texten utantill.

 

 

 



Efter dopet var det dopfika i Storvreta, tyvärr hinnar man nästan inte prata med gästerna.
Man springer fram och tillbaka med kaffebröd, kaffe och saft. Alwa fick jätte många fina
presenter. Linus var med och öppnade, hoppades på att det var en bil i nått av paketen.





Alwa sov en stund undertiden jag fikade, sen var det dags för lite mat. Jag hade dock inte
den lättaste klänning att amma i, fick linda in rumpan i en filt :))  När vi väl kom hem var det
med en trött Alwa, hon hade inte sovit ens hälften av vad hon brukar göra på förmiddagen.



Mamma följde med oss hem efter dopet, hon åt middag med oss innan hon tog bussen hem.
När småbarnen hade kommit i säng, sjönk vi ner i soffan. Då gick luften ur mej, blev så sömnig.



Idag var jag pigg igen, jag startade dagen med en tur till gymmet, styrka och en mils löpning.
När jag kom hem var fikat klart, fick ju så mycket tårta kvar, har nu fryst in en stor bit. Men inte
hade jag tid att sitta i solen heller, i gräsmattan blommade det gula fula maskrosor, som skulle
väck innan Dick kom med gräsklipparen. När jag rensade maskrosor, fick jag Albin och Linnea att
städa ur lekstugan till Linus. Det blev så fint, undra just hur länge det håller sej så.
På eftermiddagen var det dags för fotbollsmatch, jag tog vagnen och gick upp till idrottsplatsen,
det tar nog en halvtimme att gå så jag startade före den övriga familjen.
Som tog bilen dit. Det var så varmt och skönt
att gå, men kunde det bara sluta blåsa, är rädd om mina tuttar, vill inte ha mjölstockning igen.
Linnéas lag spelade bra, men tyvärr slutade det med förlust. Linus tittade inte mycket på fotbollen,
han hade med sig bilar som han satt och lekte med i gräset. Albin för den delen tittade inte mycket
han heller, han  hade en kompis med sej, som ska sova här och dem spelade fotboll på en annan
plan.
Nu sover dem små, ska försöka få in dem andra som är ute och spelar, ja gissa vad, fotboll.

Ha en trevlig kväll!!

Kram kram


Alwas dopdag

Idag har vi döpt våran älskade Alwa.
Tack alla nära och kära som var med och firade med oss.

Återkommer imorgon och skriver om våra dagar som varit.

Go kväll


Tråkig mamma

Här hemma är det fortfarande full fokus på bakningen, men nu närmare det sig slutet :)) Jag gjorde ett litet avbrott och tog en sväng till gymmet, alltid lika skönt efteråt.
Idag tycker Linus att jag varit tråkig, han har mest gått runt och gnällt, vill ha uppmärksamhet. När jag inte bakat, har jag jag tvättat dop klänning, fick lägga den i klorin, hade gulnat. Vikt en hel del tvätt, Linus hjälpte till att sortera, hmm det gick så där :( Mellan varven har vi farit fram och tillbaka till skolan för att hämta upp barn, det härjar en pedofil i Storvreta, så skolbarnen får inte gå hem själva resten av terminen. För oss är det inget problem eftersom jag är hemma men vad gör dem föräldrar som jobbar? Efter middagen var det åter igen dags för fotbolls match, Dick och Albin följde med och tittade på Linnea. Matchen var så pass sent att jag valde att vars hemma och lägga dem små, och givetvis försöka blir klar med mina kakor. Nu står den sista plåten inne, den är inte klar förrän kl elva, men det gör inget jag lär sitta uppe tills Emelie ringer. Hon är på Grönalund på konsert, och kommer med upptåget, då lär jag hämta henne. Smart som hon är har hon inte nått batteri kvar på mobilen, hoppas smartisen hör av sej från sin kompis, så jag vet när hon kommer. Hon var så pass smart och skrev ett sms innan hon stängde av mobilen, här är R nr men hon skickade aldrig numret. SMART!! Fick vara detektiv och nu har jag fått tag på det och kan ringa om hon inte hör av sej :)))

Trevlig kväll

Kram kram


Baka baka liten kaka

Ligger här under filten och tittar på när Sverige spelar match. Passar på nu i pausen att blogga lite.
Idag har jag varit inne hela dagen, bakat bakat och bakat, har även städat. I morgon blir det fortsatt bakning, inte många dagar kvar till dopet nu. Skulle ha gjort lite kakor ikväll, men fick ett mindre roligt samtal på eftermiddagen, att man aldrig kan få ha det lugnt och skönt, orkar inte ens gå in på detta. Linus kom fram till mej och frågade, mamma lessen, på sitt eget lilla språk. Gullunge :)
Ikväll var det fotbolls träning för hela slanten, Albin som inte har varit sugen på att spela, åkte faktiskt och prov tränade, gissa om lagkompisarna blev glada. Dem har match i morgon och vill ha med Albin. Dick och Emelie var ute och övningskörde en timme, medans barnen tränade.
Jag har ju letat som en galning efter Foppa tofflor i st 23, hittade igår på stadium. Linus blev så glad och nu sitter hans fina Cars märken på plats:)) Han har manekängat runt i sina nya kläder ett antal gånger idag.
Nej nu ska jag återgå till matchen :))

Kram kram


Måndag 14:e Maj

Hej hej, dagarna bara springer iväg, ibland önskar jag ett dygnet hade lite fler timmar :)) Här hemma händer det grejer ;)
I lördags eftermiddag hade vi innebandy avslutning med Albins lag. Dick åkte ner och spelade föräldrar matchen, vilket han inte skulle ha gjort med tanke på att biceps muskeln nästan hade släppt, för nu släppte den helt, han kom hem med muskeln i arm vecket. Nu är det dags att byta ut karln, han faller isär ;))
Efter matchen serverades middag i klubbhuset, vi blev inte så långvariga med tanke på Dicks smärta. Albin och Linnea var kvar längre, ja Linnea kom inte hem alls, hon sov borta och Albin fick skjuts hem.

image description


På söndags morgonen åkte Dick upp på akuten efter frukost. Jag hade tänkt börja baka till dopet, men det blev inte så. 
Dick ringde och bad mej komma och hämta hem honom och bilen, han hade fått morfin och fick inte köra, då ringde jag mamma som var på g till oss på fika, så hon fick köra hem bilen och karln. När dem kom hem hann vi ta en fika i den sköna vår solen, innan det var dags att hämta hem Linnea, Emelie övningskörde dit och hem.

image description

Under tiden lagade jag middag, sen var det dags för fotbolls match. Alwa sov gott i solen, hade fullt sjå att väcka henne för att hinna få i henne lite mat innan matchen. Det var inte alls nå skönt att stå i blåsten och titta, mamma och jag satte oss i bilen , Linus hoppade också in efter en stund. Linne'as lag förlorade med 1-0. Direkt efter matchen var det föräldrarmöte, Dick gick på det och jag skjutsade hem lilla mamma.

image description

Idag startade jag med en tur till gymmet, styrka och intervalls löpning. Hann inte mer än hem och duscha så kom Karin och fikade, hon hade plockat upp barnen i skolan först, så slapp jag det :) Hon hade med sej en bil till Linus, som man sitter och åker på, med en massa olika ljud, han blev en överlycklig kille.

image description

Efter middagen blev det shopping för hela familjen, inte lätt att hinna se och höra alla barnens önskan i affärerna. Nu är bi hemma och barnen i säng, jag också snart. Är sååååå trött.

Detta var lite kort om mina dagar som gått.

Natti natti


Fredagsmys och lördags bestyr

Igår innan lunch åkte jag och dem två små barnen till min vän Anette, på lite
fredagsmys. Alwa somnade förstås i bilen på vägen dit, lag över henne i vagnen
och ställde henne kvar ute, givetvis under tak, för regnet öste ner.


Linus oblyg som han är, travade rakt in, sa hej och började leka. Anette har en pojke som
fyller fyra i sommar och liten pojke på snart tio månader, som för övrigt bara började gå
när vi var där, sötis. Barnen blev helt plötsligt så hungriga och sprang och tjatade om mat,
tom Linus, pinsam unge ;) Anette bjöd på en smaskig pasta till lunch, för att inte tala om den
smaskiga chokladmoussen till fikat. Jag tror att Linus åt upp sin på si så där två minuter,
chokladgris, som sin mor.


Efter fikat vaknade en hungrig Alwa, barnen fortsatte att leka, men tröttheten började ta ut sin
rätt. Linus som sover middag i vanligtvis började bli lite gnällig. Så när jag ammat färdigt var det
dags att bege sej hemmåt. Linus somnade efter en stund i bilen.



När jag kom hem hade Dick och Albin precis varit och köpt fredags gott till tvn, det började
blil dags att fixa middag, men innan det så ställde  jag mej 30 min på löpbandet.
Sen blev det fredagsmys för hela slanten.
Idag är det lördag, hela familjen åt frukost tillsammans, händer nästan aldrig. Jag och Emelie
åkte till gymmet. Nu är vi hemma igen, jag har ätit lite havregrynsgröt, nu väntar duschen. Om
en liten stund är det dags för innebandyavslutning med Albins lag, först är det föräldrarmatch
och sen blir det middag med hela laget. Föräldrarmatchen får Dick ställa upp på, det är inget för
mej. Jag stannar hemma och hjälper Emelie med hennes företagsekonmi, om jag nu kommer
ihåg hur man gör ;))
Nu avslutar vi dagens inlägg med ett gott skratt :))




Trevlig lördag!

Kram kram


Skolans kväll

Förmiddagen för min del startade med förberedelser inför min kommande lunch
date, med en gamal arbetskompis Sofia, hon kom med sin lilla bebis på  5  veckor.
Vi hade en mycket mysig stund med våra små sötisar. Synd att det blåste så ute,
annars  hade det varit jätte skönt , vi fick ta kaffet inomhus.



När Sofia åkte hem på eftermiddagen så bytte jag om och tog med mej Alwa i
vagnen och gav mej ut på en pw, hamnade mitt i en regn skur, grrr.
Albin kom också hem cyklande mitt i regnskuren, han fick bråttom att få på sej
torra kläder, vi skulle nämligen i väg på skolanskväll, det var på Albin och Linnéas skola.
Klockan fem var det samling i skolan, så det blev en tidig middag, Emelie som precis
kom innanför dörren när vi skulle åka, ville också följa med till sin gamla skola, så
hon fick vara utan middag. Till skolanskväll hade föräldrarana fått baka,  10 bullar, 10
kakor, och en sockerkaka, så jag visste att det fanns fika att köpa och dessutom såldes korv.
Barnen får olika uppfifter under skolanskväll, Albins var först en apa som gick och sålde
ballonger, sen var det hans klass som hade hand försäljningen i musikcafeet, där även
barn uppträde undertiden som man fikade.





Albins klass hade också hand om ansiktsmålning.
Linnéa sprang också runt och sålde ballonger, hennes klass sålde även snacks, salta pinnar.
Sen var det teater, trolleri, lyckohjul och tipspromenade mm. Skolkvällen slutade vid halv åtta,
då blev Alwa glad över att få komma hem och äta och sova för natten. Hon var jätte snäll hela
kvällen och hängde med i bärselen.




När barnen kommit i säng, lag jag mej i soffan och tittad på Lets Dance, Anton och Molly är
så bra, tycker jag...

Ha en bra dag i regnet, jag för min del tar en sväng till gymmet, sen blir det fredagsmys.

Kram kram


En hit och en dit

Tjingeling, sitter här och ammar och ska snart kasta lilla älsklingen i säng. Passar på att blogga lite från mobilen.

image description 

Igår var det tisdag och Dick och jag hade äntligen en dag ledigt tillsammans. Jag åkte in och hård körde på gymmet, direkt efter frukost. Dick och Linus gick ut i det fina vädret, gräsmattan behövdes redan klippas. Linus blev så rädd för gräsklipparen att han gick in i tvättstugan och grinade. Det var det första han berättade för mej när jag kom hem. Linus ord; klipparn redd gina. Sötisen börjar prata mer och mer. Härmar efter dem flesta ord man säger, bra som dåliga ;)

image description

Jag satte mej och tittade på när Dick klippte klart, med en god avoccado macka och kaffe. Sen fick jag lite bråttom, middagen skulle förberedas, kasseler och ris under annans täcke. Prästen skulle nämligen komma ang dopet, och Linnea hade fotbolls träning, så för att vara på den säkra sidan att hon skulle hinna få middag innan träning, om prästen skulle bli långvarig, så gjorde jag mat. Under tiden som Linnea tränade, övningskörde Dick med Emelie och jag gosade med dem små. Det var ingen pigg Linnea vi fick hem från träningen, dem hade haft nick träning, hon hade fått ont i nacke och huvudet, när hon kom hem blev hon jätte yr, så fort hon rörde sej snurrade det och hon mådde illa, när hon låg still var det bra. Hon hoppade i säng men hade svårt att somna, när hon vid ett tiden gick upp på toan var hon yr och kräktes. Hon blev hemma från skolan idag.
Jag startade dagen med en tur till Gränby, träffade Åsa och lille Oliver. Vi åt både en god lunch och hann även med en latte. Halv tre styrde jag bilen ner på stan, tio i tre var det dags för utvecklings samtal med Emelie. Lite smått stressad styr jag ner bilen i parkerings garaget och vad händer då, som tydligen börjar bli en vana när jag har bråttom, polisen står på vägen ner, blås kontroll, jag säger till honom att jag inte har tid med det här, på skoj givetvis. Han undrar vad jag ska göra :) När jag blåst frågar jag om han inte ska kolla i baksätet , han kikar bak och säger söt, nu var du ju inte det jag menade sa jag, sist jag blåste kröp dem in och kollade att Alwa satt rätt, han skrattade och sa att han såg att stolen satt rätt. Sen fick jag parkera :) Allt gick bra för Emelie i skolan, men det visste jag ju redan :))))

image description

När samtalet var klart, var det Ica Maxi som gällde, Emelie var med mej och hjälpte till, det går så mycket fortare då. Hade lite bråttom hem, Dick skulle till jobbet, han och barnen hade redan ätit middag. Jag fick äran att röja efter middagen ;)

Nu har barnen gjort fruktsallad, till det blir det nötter och hallonkesella. Den ska nu ätas medans tre kronor spelar mot Tyskland.

image description

Kram på er


Måndag 7:e Maj

När man vaknade i morse sken solen, tänk så mycket piggare jag blir då :)
Vi hade en lugn och skön förmiddag, små plockade lite, gosade med barnen. Efter lunch packade jag in Linus och en sovande Alwa i bilen, vi skulle iväg på eftermiddags mys hemma hos min vän Tessan och hennes tre åriga son Julius. Alwa är otrolig, har hon väl somnat så sover hon. Hon somnade i vagnen vid tio och vid tolv satte jag in henne i bilbarnstolen, först åkte vi till affären, sen åkte vi till Gottsunda för att titta efter Foppa tofflor till Linus, efter det styrde vi bilen hem mot Tessan. Alwa vaknade inte förrän vi kom till Tessan. Linus började leka i sandlådan, Julius blåste såpbubblor som Linus köpte med sej. Solen strålade och det var så varmt och skönt, deras hus ligger som i en svacka, så det blåste inte mycket. Tessan serverade en smarrig fruktsallad med glass. Vi mumsade och åt.

image description

Alwa fick en fin klänning till sommaren, tack snälla :)))

image description


När vi kom hem var det dags för middag, undertiden jag lagade middag, gick Dick ut med Linus som ville blåsa sina såpbubblor, det hade han inte haft tid med hos Julius.
Min kära man är just nu lite handikappad , han har lyckats slita av senan till biceps muskeln, kan inte använda denna arm, väntar nu på röntgen. Inte speciellt lätt att ha två små barn och inte kunna lyfta:((

Just nu är det hockey för hela slanten, Emelie och Albin gör sina läxor framför tvn. Själv ska jag nog fixa lite te :))

Kram kram

 


Söndag 6:e Maj

Hej hopp!!
Tänk vad dagarna går fort, nu var det nån dag sen jag var in och skrev.
Undra just vad som hänt sen sist, säkert en hel del ;))



I fredags eftermiddag när jag varit på gymmet, var det snabbt in i duschen för
att sen ta Alwa i vagnen och gå till Bvc på vägkontroll. Hann dit i god tid, så att jag
hann ge Alwa lite mat, hon hade sovit gott ute i vagnen 4 timmar och var lite smått
hungrig. På vägen hem tog jag vägen förbi affären, då ringer Albin, han kom precis
hem innan jag gick iväg, så jag hade bett honom att ta upp Linus ur sängen om han
vaknade innan jag kom hem.  Linus hade vaknat och givetvis hade han bajsat det
första han gör. Jag fick då genast lite bråttom, inte mer bråttom än att jag hann stanna
för att ta kort på dem fina backsipporna.



När jag kommer hem har Dick hunnit vakna och sanerat Linus ;) Barnen som har haft
städdag i skolan hade fått fina tatueringar, dem satte dem givetvis på de bästa stället
dem kunde komma på.



Linnéa var inte hemma länge, hon kom hem till middagen och åt, när Dick sen åkte till
jobbet skjutsade han henne till en kompis som hon skulle sova hos. Det blev bara jag,
Albin och små fisarna hemma. Ibland önskar jag att man kunde klona sej eller att jag
och Dick hade jobb där man jobbar måndag-fredag. Det är ju väldigt vanligt idag att man
jobbar obekväma arbetstider men det verkar folk ändå inte förstå. Klockan sex var det
meningen att vi skulle hämta ut reklam, som Linneas lag skulle dela ut innan helgen, det
stod att minst en från varje grupp skulle infinna sej, i Linnéas grupp var dem fyra.
Eftersom jag var själv och Linus fortfarande hänging och på gång i säng och Alwa var
hungrig och ville ha mat, tänkte jag att någon åker väl dit och hämtar reklam och hör av
sej. Det som händer är att Linnéas tränare ringer och undrar vart vi är, gissa om man får
dåligt samvete och att man får känslan av att man inte bryr sej. Jag bad dem att säga till
nån i våran grupp att ta Linnés del så fick vi hämta den där. Föräldern som tog våran del
var jätte snäll och kom förbi med den, tack tack.  När reklamproblemet var löst och dem
små barnen hade kommit i säng, dukade jag och Albin fram lite fredagsmys och lag oss i
soffan och tittade på hockey Sverigen-Norge.
Lördags förmiddagen passerade i lugnt tempo, Linus börjar sakta återhämta sej. Han är
fortfarande lite vinglig i benen, ramlar lätt, ramlade och slog pannan i blombrädan, ramlade
även idag och slog munnen i golvet och spräckte läppen så bloden sprutade, givetvis var jag
själv hemma och satt och ammade. Alwa fick jag lägga åt sidan, skrikandes, inte lätt att vara
liten ;)


Igår spelade Sverige match igen, så det var inte någon tvekan om vad som skulle ses på tvn
enligt barnen. Jag var så trött och höll på somna bredvid Linnéa i soffan, det är farligt att lägga
sej ner. Direkt efter hockeyn blev det sängen, klockan var inte ens elva, men skönt var det.



Det var bra att vi kom i säng tidigt igår, imorse ringde klockan halv nio. Nu är innebandy
säsongen över och då tar fotbollen vid. Linnéa skulle iväg till Östhammar och spela match.
Den här gången fick hon åka iväg utan oss, Linus mage är inte riktigt hundra och då är det
inte roligt att åka iväg, speciellt inte själv med två små, eftersom Dick som jobbar hela
helgen sover. Jag tog med mej dem små och åkte in till svägerskan på fika, måste få lite
miljö ombyte efter veckan med sjuka Linus. Albin hade inte lust att hänga med, han
börjar bli stor och väljer att stanna hemma.



Linus hade tur att en av hans äldre kusiner som flyttat hemifrån var där, han tog med
sej Linus ut i lekparken. Solen tittade fram och det blev skönt ute. När vi åter var hemma
igen, packade jag ner barnen i vagnen och gick en PW, Linus somnade gott i vagnen och
fick stå kvar ute med en sovande Alwa när vi kom hem. Det var längsedan han sov så bra
i vagnen, kanske har det att göra med att  han fortfarande är lite matt, han har tappat en
hel del i vikt, har blivit en spinkis.
När vi satt och åt middag, plingade det på dörren, där stod Karin med lite tröjor till Linus.
Ni kan ju gissa vilket motiv det var på tröjorna, Cars. Hon ville att Linus inte skulle ha ett
ont öga till henne, det var hon som hjälpte till och gav honom Klyxet. Linus blev jätte glad
och gav Karin en kram när hon gick. Han skulle pröva tröjorna direkt, det fick han men sen
sa jag att vi måste tvätta dem först. Då tog han tröjorna och försvann och sen kom han till
mej med ett stort flin och pekade mot tvättstugan, där hade han lyckats satt på ett program
på tvättmaskinen och startat den. Händig son :)
Nu sover dem små gott, Albin och Linnéa  håller på att göra sej i ordning och Emelie ligger
bredvid mej i soffan, under en filt. Så nu ska jag gå  upp och säga godnatt, sen blir det
soffläge för mej med. I morgon startar en intensiv vecka, med många roliga saker inbokade.

Trevlig kväll!!

kram kram


Fredag 4:e Maj

Efter att ha varit in på förmiddagen igår och laddat batterierna på gymmet, blev det lunch i solen. Barnen sov. Dick hade haft att göra här hemma, Linus hade gjort en riktig bajs blöja, hihi, det blev duschen. Vilken tur att jag slapp ;))

image description

Tänk vad med krafter man får när solen tittar fram, först letade jag fram maskros plockaren, det blev en jätte hög, att dem rackarna ploppar upp så fort :( Undra just vem som vinner kampen, jag eller maskrosorna...
Mina krafter fortsatte efter vi ätit middag, på vinter halvåret brukar jag inta soffan efter middags stök, jag vek tvätt, satte igång tvättmaskinen och sen dammade jag, torkade alla lister och dörrar på nedervåningen. Hann precis bli klar innan Let's Dance började, jag får tacka min snälla dotter Emelie som smsa mej, så jag inte skulle glömma bort att titta. Hon själv kunde inte titta, hon åkte direkt efter skolan, till ö&B och jobbade till halv nio.

image description

 Usch och fy vilket tråkigt väder det var idag, säg den lycka som vara för evigt :(
Jag vill ha sol. Denna dag tänker jag också starta med ett pass på gymmet, det blir väl som igår 30 min styrka och 6 km intervall träning på löpbandet. Sen blir det väl att städa klart, övervåningen hann jag inte börja med igår, på eftermiddagen blir det vägning av Alwa.

Nej ska man ta och kliva upp ur sängen för att görs lite frukost, hörde precis att Dick skjutsade iväg barnen till skolan, sen åker han till gymmet, så jag lär ju vara klar att åka när han kommer hem.
Ska bara gosa lite med Alwa som precis vaknade bredvid mej <3

image description

Ha det gott!

Kram kram


Äntligen

Äntligen börjar våran Linus bli pigg och glad igen.

Natten mellan tisdag och onsdag var ingen höjdare, han var orolig och bajsade ett par gånger, hann inte mer än somna om så var det bara att gå upp.
Igår morse startade vi med ett klyx, Linus var duktig även denna gång. Resten av dagen gjorde jag i stort sett inget annat än att bytte blöja, bajs bajs bajs. Hann bara sitt i den sköna solen undertiden jag åt en god omelett till lunch.
På eftermiddagen började blöjorna sina, så fort Dick vaknade, kastade jag mej i bilen och åkte till Maxi, skönt att komma bort från bajs fabriken ett tag. Precis innan jag åkte började Linus att prata lite igen, han har varit tyst i tre dagar, bara ordet bajs har förekommit. Han orkade med nöd och näppe lägga sej en stund bredvid lilla syster och gosa lite. När jag kommer hem möter en mycket piggare Linus mej ute vid bilen. Sen blev det middag och Linus åt en tallrik, men det tog lite tid. Han somnade tidigt och har sovit lugnt hela natten.
Nu sitter han och äter frukost, har även druckit en flaska välling med Laktulos, ett medel förstoppning, hoppas att detta kommer hjälpa honom att få det lättare med magen.
Nu ska jag bara amma klart sen tar jag bilen och åker till gymmet, ladda batterierna :)))

Ha en underbar dag i solen :)

Kram kram


Valborg

Ja igår firades Valborg, för våran del blev det både en bra dag och en dag som
slutade i lite kaos.
Dagen började med att jag vaknade av att Linus hulkade i sängen, for upp och in till
honom, det var mest slem. Började tänka efter och insåg att han inte hade bajsat på
fem dagar, förstoppad. Välling och frukost ville han inte ha, fick i honom lite juice.
Vi gjorde i ordning oss för att åka in och titta på forsränningen, Linus var ju ändå pigg.
Vi parkerade vid polishuset och gick ner till starten, där träffade vi på Åsa och Oliver.



Vi tittade när alla farkoster startade ca 120 stycken, Linus tyckte det var kul med båtarna
som såg ut som bilar. När alla båtarna guppat iväg, promenerade vi upp mot stan, där gick
in på Landings och fikade, stackars Linus tittade mest på, han fick lite drick youghurt som
jag hade tagit med mej, fick í honom lite vatten. När alla var mätta och belåtna gick vi ut
i den sköna solen, vi stannade till vid en ballongförsäljare, Linus fick syn på en röd traktor,
lycklig pojke.


På väg tillbaka till bilen gick vi en omväg förbi nationen som Dick jobbade på.
Han hade även jobbat där på kvalborg, det hade varit såå mycket folk och det väntades
komma mer än det dubbla på valborg, det hade korkats upp 6000 champagneflaskor till
champagnegaloppen. Emelie hade vi hoppats att träffa på, men hon stod på ett annat ställe
vid forsränningen och sen åkte dem hem till en kompis och grillade.



Barnen ville hemskt gärna ha sockervadd, tyvärr stötte vi inte på nån försäljare, vi
stannade istället till på Max och köpte en varsinn lyxshake, Albin tog en blåbär och
Linnéa en choklad, mycket goda. Linus som inte ätit och druckit så mycket somnade i
bilen, bar in honom i sängen, där sov han tills han kräktes upp det lilla han fått i magen.
Sen höll vi på så hela dagen, han åt och drack lite och efter en stund kom det upp igen.
Innan vi åkte in på morgonen hade jag gett honom ett mikrolax som jag hade hemma,
så på eftermiddagen började det hända saker i blöjan, jag ska inte ordagrannt berätta hur
mycket skit jag mockade, men det var inte att leka med, fick ta hjälp av barnen som höll
på att kräkas. Som tur är Alwa världens snällste, så jag kunde koncentrera mej på Linus.


Efter tre blöjbyten trodde jag att nu måste det vända, men nej han forstatte att få upp det
han åt och drack, började bli lite orolig eftersom han inte hade kissat på hela dagen. 
Höll på bli galen, för när han skulle kräkas så slog han bort bunken, så antigen kom det på
golvet eller på Linus eller på mej, tvättmaskinen gick varm, likaså golvmoppen. Det var bara
att ställa in kasen. Som tur är har jag världens snällaste mamma, hon kom med bussen,
och då beställde vi först mat och sen tog hon en promenad med barnen till kasen.
Vid kasen såldes sockervadd :)
             När dem gick till kasen fick jag i säng dem små och sen blev det sanering på hög niva, jippi vilken
rolig Valborg. Linus sov oroligt, han hade fått feber, den steg och steg, inte alls bra med
tanke på att inte hade fått behålla nån vätska under dagen. Vid halv tolv bestämde jag mej
för att paketera in barnen i bilen och åka in till akuten, ringde först till Dick. Han hade börjat
jobba på Akis, han gick direkt från nationen till jobbet, så typiskt att det blir kaos när han
jobbar. Han sa åt mej att vänta tio minuter så skulle han springa till barnakuten och rådfråga,
undertiden jag väntar ringer en vän, som jobbar på Akis, hon hade lyckats ringa dit "bakvägen"
och pratat med en sköterska, så när Dick ringer till mej hade jag fått råd men eftersom Dick
hade en sköterksa i luren så pratade jag med henne också.  Hon sa att så länge han var
kontaktbar kunde jag avvakta, jag skulle försöka få i honom vätska ca 10 ml åtgången tills
han fått i sej 2-3 dl, innan jag fick ta natt, efter att ha fått i honom 60 ml så orkad jag tydligen
inte vara vaken längre, jag somnade. Vaknade av att Alwa ville ha mat vid halv fyra tiden, gick
då in till Linus som hade druckit ytterligare 40 ml, jag fyllde på flaskan och ställde den i sängen.



Vi sov till nio, det var ingen pigg pojke som vaknade. Jag bar honom till soffan och där har han
legat hela dagen, förutom den stunden det tog att ge honom klyxet vi fick från barnakuten.
Snälla Karin kom och hjälpte mej att ge honom det, han blir ju som en spännbågen när man
försöker komma åt rumpan, men det gick jätte bra, behövde inte ens hålla emot hans ben
utan han låg helt avslappnat medans han fick lavemang, sen lyckades han hålla kvar det i ca
30 minuter innan det kom ut, det var en del kan man säga, sen blev det duschen.  Under dagen
har jag lyckats få i honom både vätska och välling, som han har fått behålla. Tyvärr har febern
legat runt 39,5.
Albin har varit duktig idag och hjälpt till, han har bakat äppel och kanelmuffins helt själv, när
Alwa, som också bajsar ibland ;) behövde ny blöja gick han och bytte.

Nu har jag fått barnen i säng, Linus är lite orolig, vaknar så fort han somnar och säger bajs,
det bubblar i magen på honom, tarmarna jobbar. Hoppas natten blir lugn, är själv i natt med.

Nej nog om bajs, hoppas ni haft en trevlig Valborg..

Kram kram


RSS 2.0